Tips til en kreativ ferie i Wien

Er du en kreativ sjæl, der trænger til kunstneriske oplevelser, når du er ude at rejse? Så skal du helt klart overveje at tage en tur til Wien. Denne by emmer af kultur og kreativitet. Flere af de verdenskendte kunstnere stammer fra Wien, og ligeledes har byen dannet mødested for utallige kunstnere gennem tiderne.

Kunsthistorien og kreativiteten driver ned af bygningerne. Du kan gøre dit besøg i Wien endnu nemmere ved at leje en bil, når du kommer frem. Det kan du blandt andet gøre gennem Autoprio.dk. Du kan leje din bil til ferien i Wien her: https://www.autoprio.dk/da-oestrig-wien-lufthavn-vie/.

Museer i Wien

Du kommer ikke udenom at skulle besøge nogle kunstmuseer, mens du er i Wien. Det største kunstmuseum er Belvedere. Her har de en fantastisk samling af kunstværker helt tilbage fra middelalderen og frem til nu. De har desuden en smuk skulpturhave, som man kan gå en tur i. Museet er ydermere placeret i tre smukke bygninger, der hver især repræsenterer en særlig arkitektonisk tidsalder. Et andet museum, der helt klart er et besøg værd, er Wiens Kunsthistoriske Museum, et af verdens første kunsthistoriske museer, hvor man nemt kan bruge flere timer på at gå rundt og blive kulturelt beriget.

Wiens arkitektur

Wien har en overvældende arkitektur, og det kan anbefales at bruge en eftermiddag på bare at gå en tur gennem gaderne i Wien for at kigge på smukke bygninger. Wien har et utal af fantastiske kirker, som helt klart er et besøg værd. Derudover skal du også overveje at tage en tur forbi Hundertwasserhuset. Huset er designet af kunstneren Friedensreich Hundertwasser i en sjov og legende stil. Gulvene bølger, væggene er skæve, alt er sammensat af farverige kakler og mosaikker og taget er dækket med jord, så der kan gro planter og blomster. Dette hus er det rene legeland for en kreativ sjæl. Du kan desværre ikke komme ind i lejlighederne, da de bruges til beboelse, men du kan få en fornemmelse af interiøret ved at besøge cafeen, der også holder til i bygningen.

Koncertsalen

Når du er i Wien, er du også nødsaget til at opleve en koncert i Wiener Musikverein. Dette er et koncerthus i Wien, som byder på en af de koncertsale med bedst klang i verden, den kendteste sal kaldes for Den Gyldne Sal, og det er også fra denne sal, at den årlige nytårskoncert transmitteres til en stor del af verden. Så hvis du er til klassisk musik, må du ikke snyde dig selv for den fantastiske liflen for øret, som du kan opleve i denne sal.