Sådan forbedrer du din søvn

Din søvn er altafgørende for dig og dit liv. Vi bruger næsten en tredjedel af vores liv på at sove. Derfor er det vigtigt at skabe de bedste omstændigheder for søvnen. Der er mange måder at sikre den på. Du kan her læse om gode skudsikre tips, som kan give dig lige præcis den søvn du ønsker dig. Lige fra indkøb af drømmesengen til de helt rigtige tricks, som du kan bruge når du ikke kan sove.

De helt rigtige madrasser

Madrasser kommer i mange former og størrelser. Der er et væld at madrasser til rådighed. Derfor er det vigtigt at du sætter dig igennem, og finder ud af hvad det er du gerne vil have, inden du bliver overrendt af sælgere der prøver at overbevise dig om alt muligt. Der er mange former for senge, og det er kun dig der ved hvad der gør din seng god. Kvalitet og pris er heller ikke nødvendigvis det samme når det kommer til senge. Fordi det handler så meget om individuelle behov, er der ikke en færdig formel på hvad der er bedst for lige præcis dig at sove på. Noget er dog næsten altid sikkert. Desto større sengen er, desto bedre er den at sove i. Med en stor seng vil du kunne putte helt rigtigt. Det kommer selvfølgelig også an på indretningen, hvor stor en seng du kan tillade dig at købe. Dog er en ting sikkert, du kan gøre dig selv en tjeneste ved at gå en størrelse op i seng.

Gode tricks til god søvn

Når det handler om at sove godt, er det vigtigt at man har de rigtige rammer, det er klart. Dog er det ikke nødvendigvis nok, det kan være et skub på vejen, men har man problemer med at sove, kan det ikke nødvendigvis løses med en madras. Derfor er det en god ide at have et par tricks i baghånden, når det handler om at falde i søvn. Vi kender alle klassiske tricks som at tælle får, men hvad er det der gør et trick særligt godt? Essensen er at distrahere dig fra de tanker der nu engang måtte være lige inden du skal sove. Dette kommer tit af en travl hverdag, hvor du ikke giver dig selv tid til refleksion. Når du så ligger i din seng om aftenen, kan alle dagens indtryk pludselig virke overvældende. Derfor kan du underbygge din søvn allerede lang tid før du rent faktisk skal sove. Prøv fx at lave ingenting i et kvarter til en halv time hver dag. Så kan du lade tankerne flyve frit.

Søvn og din hverdag

Når den gode søvn først er inde i din hverdag, er det revolutionerende. Du vil pludselig finde dig selv i en mere overskudsagtig og mere ordentlig position. Dette vil både påvirke dit generelle humør, og gennem det, påvirke verden omkring dig positivt. Du vil se verden med nye klarerer øjne, og verden vil kigge smilende tilbage på dig. Søvn er vigtigt, så du bør gøre en indsats for at få en rigtig god søvn.