Sådan bliver du en bedre hobby-fotograf

Med teknologiens fremskridt er det blevet nemmere og nemmere at tage billeder. Vi har stort set alle sammen et godt kamera med os i lommen i form af vores mobiltelefon, og for mange mennesker rækker det til blot at tage de billeder af familien, særlige begivenheder og oplevelser vi gerne vil forevige. 

 

Men for nogle er fotografi en spændende hobby, motiverne er små kunstværker, og som det gamle ordsprog siger :”Et billede siger mere end 1000 ord”.  Hører du til blandt dem der interesserer sig for fotografi på hobbyplan så kan du måske bruge disse to råd til at forbedre dine evner.

Øvelse gør mester

Som hobbyfotograf har du sikkert taget temmelig mange billeder i forvejen, men derfor gælder det stadig at øvelse gør mester.
Øv dig i at arbejde med forskellige lyssætninger, indendørs og udendørs. Skyd motiver fra forskellige afstande – helt close up og langt væk fra.
Leg med kameraets indstillinger, zoom og panorama linse. Brug photoshop til at lege med dine billeder, se rå og redigerede billeder ved siden af hinanden.

Kort sagt, øve, øve, øve.

Hav det sjovt mens du fotograferer

Et fotografi handler om meget mere end det perfekte motiv, den perfekte lyssætning eller det optimale udstyr. 


Et fotografi er også stemning, følelser og energi. Din energi som fotograf er rigtig vigtig. Hvis du er alt for stiv og anstrengt, og kort sagt ikke i humør til at tage billeder lige nu, så kan det også ses.

Når du derimod er glad, har positive følelser osv. så ser du også de smukke detaljer selv, og fokuserer bedre på de gode motiver og ting i billedet. Det vil afspejle sig, meget mere end hvis du har brugt 5 timer på at få det perfekte billede af dit motiv.
Din kreativitet skal blomstre, og det kan den ikke hvis man føler sig presset, træt eller overanstrenget. 

Få flere tips

Nettet bugner af tips til at blive en bedre hobbyfotograf, men disse to er udvalgt, da det er de to vigtigste. Du kan få flere fotograferingstips her, hvis du vil blive klogere på emnet og udvikle dine evner.