Hvad vil det sige at være kreativ?

Mange mennesker siger, at de ikke er kreative – men hvad vil det sige, at være kreativ? Der må jo være en definition af det “at være kreativ” – er man ikke kreativ når man tegner en tossetegning til sine børn? Svaret er jo – alle har en vis kreativitet i sig – nogle er dog bedre til, at udtrykke den end andre.

 

Når man ser alle disse mødre lave alle mulige kreative ting, så bliver man en smule misundelig, for det må da være fantastisk, at kunne lave kreative ting til og med sine børn.

 

Øvelse gør mester

Ja, det gode gamle ordsprog lever endnu og det er mere rigtigt nu end nogensinde. Når du øver dig i, at være kreativ, så bliver du automatisk mere kreativ. Hvis dit ønske er, at blive mere kreativ, så kan du øve dig. Herunder er nogle gode tips til, hvordan du kan blive mere kreativ.

 

  1. Se YouTube-videoer. Dette er måske dét bedste råd du kan få omkring dét at blive mere kreativ. Du kan finde tusindvis af videoer på YouTube hvor du kan lære, at lave alverdens ting.
  2. Øv dig på helligdagene. Når det nu er halloween, fastelavn, jul og nytår, så har du her rig mulighed for, at øve dig i, at lave noget kreativt som afspejler disse helligdage.
  3. Øv dig med børnene. Hvis du har børn, så lav en masse kreative ting sammen. Det kan være perler, halskæder, rullinger, tegninger, malerier og hvad der ellers findes af kreative eskapader.
  4. Husk hvad du laver. Denne er faktisk ret vigtig, hvis man ønsker, at blive bedre. Det er klart, at man ikke kan huske det hele – men hvis man eksempelvis har set en YouTube video hvor du lærer, at lave nogle flotte øjne – så husk hvad det er du laver. Husk stregerne og måderne hvorpå du udfører opgaven. Læg mærke til de detaljer du lærer.

 

Gem dine værker

Når du har været kreativ så sørg for, at gemme dine værker. Hvis ikke du bryder dig om det du har lavet, så tag et billede af det inden du smider det ud. På den måde kan du efter tid se din fremgang og spore eventuelle fejl og mangler.

 

Kreativitet er ikke lig med perfektionisme. Hvis du er forælder, så ved du, at du elsker dine børns tegninger, lerkrukker, piberensermænd og hvad ellers de finder på. Det er nemlig den kreative del og det faktum, at det er dine børn der har lavet det der bærer kærligheden. Ikke nødvendigvis udførelsen.

 

Øv dig og se en masse videoer og læs en masse artikler – så er du godt sat fremadrettet.